Wat is een garantiehut?

Gewijzigd op 17 Aug 2023

Cruiserederijen bieden de mogelijkheid om een garantiehut te boeken. Voor een garantiehut betaal je vaak minder dan een reguliere hut. Vergelijk het met stoelen in een ‘low-cost’ vliegmaatschappij. Als je geen stoelen selecteert ben je goedkoper uit en kan de vliegmaatschappij bepalen waar je zit. Dit is hetzelfde bij een cruiserederij met een garantiehut.

Belangrijk om te weten is dat je altijd gegarandeerd het hut type, of beter, krijgt dat je hebt geboekt. Dus heb je een garantie buitenhut geboekt dan krijg je een buitenhut of misschien wel een balkonhut.

Kies je voor een garantiehut dan hoor je pas bij het inchecken wat jouw hut nummer is. Dit kan je daarna niet meer wijzigen.