Wat is er niet bij de prijs inbegrepen bij cruisevakanties?

Gewijzigd op 22 Feb 2024

Zoals je in deze FAQ kunt lezen, zit er veel inbegrepen bij de prijs van een cruise. Maar, je kunt jouw cruisereis zo goedkoop en duur mogelijk maken, want de schepen bieden veel activiteiten die je tegen betaling kunt doen.


Specialiteitenrestaurants

Ontbijt, lunch en diner zit bij de prijs van de cruise inbegrepen. Het eten is altijd van hoge kwaliteit. Wil je een avond in een sushi- of grillrestaurant eten dan moet je hiervoor een extra bedrag per persoon betalen.


Drinken 

Standaard is thee en koffie bij het ontbijt, lunch en diner bij de prijs inbegrepen. Overige drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen. Je kunt er dan voor kiezen om iedere drankje los te betalen of je kiest een drankenpakket. Afhankelijk van het drankenpakket wat je hebt gekozen kun je verschillende type drankjes “gratis” drinken.


Wellness 

Een cruisevakantie is natuurlijk bedoeld om heerlijk te ontspannen en de wereld te ontdekken. Als jij daar graag een massage bij wilt hebben dan is dat altijd mogelijk. Afhankelijk van de rederij is de toegang tot de Spa nog inbegrepen bij de prijs, maar speciale massages zijn alleen beschikbaar tegen een extra betaling.


Activiteiten 

Veel van de activiteiten aan boord van een cruiseschip zijn gratis te gebruiken. Daarnaast zijn er ook activiteiten waar een vergoeding voor moeten worden betaald. Denk aan de kartbaan op Norwegian Cruise Line, de Surf simulator bij Royal Caribbean of de Formule 1 simulator bij MSC Cruises.


Excursies

Tijdens een cruisevakantie vaar je naar de mooiste bestemmingen. Wil je deze bestemmingen gaan ontdekken? Dan kun je dit, naast zelfstandig, ook doen door middel van het boeken van excursies. Cruiserederijen bieden tegen betaling een uitgebreid excursieprogamma aan. De prijzen van deze excursies zijn afhankelijk van de activiteiten en de duur van de excursie. De excursies kun je al voor vertrek op de website van de cruise rederij bekijken en eventueel boeken. Uiteraard kun je dit ook aan boord doen. Houd er wel rekening mee dat populaire excursies vaak snel volgeboekt kunnen zijn.


Vervoer van/naar land van vertrek

Eventuele vluchten naar het land van vertrek zijn niet inbegrepen. Bij diverse cruises heb je de mogelijkheid om via Sunweb vluchten bij te boeken. Bekijk ons cruises aanbod.


Hotel

Het wordt aangeraden om minimaal één dag voor aanvang van een cruisevakantie al in het land van vertrek te zijn. Bij diverse cruises heb je de mogelijkheid om via Sunweb vluchten en/of een hotel bij te boeken. Bekijk ons cruises aanbod.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren

Vragen over hetzelfde onderwerp

Gerelateerde vragen

Heb jij jouw antwoord niet gevonden?

WhatsApp of bel ons!

WhatsApp ons op het nummer +3232590910. Je kunt ons op hetzelfde nummer ook bellen, houd dan rekening met langere wachttijden.


Openingstijden:

maandag-vrijdag: 09:00-18:00

zaterdag: 10:00-17:00

zondag: gesloten


Bekijk afwijkende openingstijden

Social Media

Stel jouw vraag via een DM op onze socials en wij beantwoorden jouw bericht tijdens de openingstijden:


maandag-vrijdag: 09:00-18:00

zaterdag: 10:00-17:00

zondag: gesloten


Bekijk afwijkende openingstijden

Stuur ons een mail

Je helpt ons om jouw mail te sturen via ons contactformulier. Houd rekening met enkele dagen verwerkingstijd, afhankelijk van de drukte.