Mag ik een rolstoel meenemen in het vliegtuig?

Gewijzigd op 29 May 2024

Het is mogelijk om een rolstoel of scootmobiel mee te nemen voor jouw vakantie. Dit moet wel aangemeld worden bij de luchtvaartmaatschappij, accommodatie en eventueel de transfermaatschappij.

Vlucht
Wanneer je flexibele vluchten hebt geboekt, meldt Sunweb de rolstoel of scootmobiel graag aan voor jouw vlucht wanneer de luchtvaarmaatschappij deze service aanbiedt. Heb je niet-flexibele vluchten geboekt? Dan kun je dit zelf aanmelden bij de luchtvaartmaatschappij.

Heb je een flexibele vlucht en/of transfer geboekt en wil je een rolstoel of scootmobiel meenemen? Je kunt dit eenvoudig aan ons doorgeven door middel van het speciale bagage formulier in jouw Mijn Sunweb account. Log in op Mijn Sunweb, open jouw boeking en klik vervolgens in het menu aan de rechterkant op 'Voeg hier medische bagage, sportbagage of een huisdier toe' om het formulier te openen. Na versturen van het formulier zullen wij jouw rolstoel aanmelden.


Houd er rekening mee dat de rolstoel bij de check-in balie ingecheckt wordt. Vanaf de incheckbalie krijg je een leenrolstoel van de luchtvaartmaatschappij. 


Mogelijk worden er extra kosten berekend voor de transfer. Hier brengen wij je uiteraard zo snel mogelijk van op de hoogte.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren

Vragen over hetzelfde onderwerp

Gerelateerde vragen

Heb jij jouw antwoord niet gevonden?

WhatsApp of bel ons!

WhatsApp ons op het nummer +3232590910. Je kunt ons op hetzelfde nummer ook bellen, houd dan rekening met langere wachttijden.


Openingstijden:

maandag-vrijdag: 09:00-18:00

zaterdag: 10:00-17:00

zondag: gesloten


Bekijk afwijkende openingstijden

Social Media

Stel jouw vraag via een DM op onze socials en wij beantwoorden jouw bericht tijdens de openingstijden:


maandag-vrijdag: 09:00-18:00

zaterdag: 10:00-17:00

zondag: gesloten


Bekijk afwijkende openingstijden

Stuur ons een mail

Je helpt ons om jouw mail te sturen via ons contactformulier. Houd rekening met enkele dagen verwerkingstijd, afhankelijk van de drukte.