Mag ik speciale bagage meenemen?

Gewijzigd op 25 Apr 2024

Ja, dat mag. Wel is het belangrijk dat dit van tevoren wordt aangemeld bij de luchtvaartmaatschappij en transfermaatschappij (indien van toepassing). Houd er daarnaast rekening mee dat hier kosten aan verbonden zitten.


Hieronder vind je een kleine opsomming van afwijkende bagage die je kunt meenemen:
• Duikuitrusting
• Fiets
• Golfuitrusting
• Kite, waveboard of wakeboard
• Muziekinstrumenten
• Surfplank
• Visuitrusting

• Wintersportuitrusting


Wintersportuitrusting
Neem je ski's, een snowboard, schoenen en/of stokken mee? Dit moet je in de meeste gevallen zelf aanmelden bij de luchtvaartmaatschappij. Klik hier voor meer informatie per luchtvaartmaatschappij.


Let opga je op vakantie naar Frankrijk of vlieg je op luchthaven Innsbruck in Oostenrijk en heb je een transfer bijgeboekt via Sunweb? Geef dan aan ons door welke reizigers een wintersportuitrusting meenemen, dan geven wij dit door aan de transfermaatschappij. Onze contactgegevens vind je onderaan deze pagina.


Vlucht
Wanneer je flexibele vluchten hebt geboekt, meldt Sunweb de bijzondere bagage graag aan voor jouw vlucht wanneer de luchtvaarmaatschappij deze service aanbiedt (m.u.v. Transavia en easyJet, zie hieronder). Heb je niet-flexibele vluchten geboekt? Dan kun je de bijzondere bagage zelf aanmelden bij de luchtvaartmaatschappij.

Wanneer je afwijkende bagage meeneemt, hebben wij de volgende informatie nodig:
- Gewicht
- Afmetingen

Neem je een fiets mee? Geef dan ook door hoe deze verpakt is. Stuur de informatie per e-mail naar ons toe, zodat wij jouw afwijkende bagage kunnen aanmelden.

Transavia
Voor vluchten met Transavia melden reizigers hun bijzondere bagage zelf aan voor de vlucht(en) via Mijn Transavia. Wanneer je ook een transfer hebt geboekt, informeer Sunweb dan wel over de bijzondere bagage in verband met de transfer. 


easyJet
Voor vluchten met easyJet melden reizigers hun bijzondere baggage zelf aan voor de vlucht(en) via de website van easyJet. Log in met jouw PNR-nummer (deze ontvang je 6 dagen voor vertrek per e-mail) en boek jouw speciale bagage. De kosten betaal je direct aan easyJet. Wanneer je ook een transfer hebt geboekt, informeer Sunweb dan wel over de bijzondere bagage in verband met de transfer.

Transfer
Wanneer je bijzondere bagage meeneemt, dan is het noodzakelijk dat je dit aan ons doorgeeft. Wij melden jouw bijzondere bagage dan voor je aan voor de transfer.

Houd er rekening mee dat jouw bijzondere bagage niet altijd zomaar mee kan in de normale transfer. Soms worden er extra kosten gerekend voor het meebrengen van bijzondere bagage in de standaard transfer. In andere gevallen is het mogelijk dat er een speciale transfer moet worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor jouw eigen rekening. Wanneer je jouw bijzondere bagage bij ons aanmeldt, bekijken wij de mogelijkheden voor je.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren

Vragen over hetzelfde onderwerp

Gerelateerde vragen

Heb jij jouw antwoord niet gevonden?

WhatsApp of bel ons!

WhatsApp ons op het nummer +3232590910. Je kunt ons op hetzelfde nummer ook bellen, houd dan rekening met langere wachttijden.


Openingstijden:

maandag-vrijdag: 09:00-18:00

zaterdag: 10:00-17:00

zondag: gesloten


Bekijk afwijkende openingstijden

Social Media

Stel jouw vraag via een DM op onze socials en wij beantwoorden jouw bericht tijdens de openingstijden:


maandag-vrijdag: 09:00-18:00

zaterdag: 10:00-17:00

zondag: gesloten


Bekijk afwijkende openingstijden

Stuur ons een mail

Je helpt ons om jouw mail te sturen via ons contactformulier. Houd rekening met enkele dagen verwerkingstijd, afhankelijk van de drukte.