Hoeveel bagage mag ik meenemen als ik met Transavia vlieg?

Gewijzigd op 09 Feb 2024Flexibele vlucht
Reizigers vanaf 2 jaar


Niet-flexibele vlucht
Reizigers vanaf 2 jaar10 kg handbagage inbegrepen p.p.*

• 1 accessoire (zoals een kleine handtas of laptoptas) én 1 stuk handbagage (zoals rugzak of trolly) van samen maximaal 10 kg per persoon.
• Het accessoire mag maximaal 40x30x20 cm zijn. Het stuk handbagage mag maximaal 55x35x25 cm zijn.10 kg handbagage inbegrepen p.p.*

• 1 accessoire (zoals een kleine handtas of laptoptas) én 1 stuk handbagage (zoals rugzak of trolly) van samen maximaal 10 kg per persoon.
• Het accessoire mag maximaal 40x30x20 cm zijn. Het stuk handbagage mag maximaal 55x35x25 cm zijn.(Winter)zonvakanties: 0 kg ruimbagage inbegrepen(Winter)zonvakanties: 20 kg ruimbagage inbegrepen
Wintersportvakanties: 20 kg ruimbagage inbegrepen


Wijzigen/bijboeken via Mijn SunwebWijzigen/bijboeken via Transavia. Log in met jouw PNR-nummer.


*Vanaf 3 april 2024 wijzigt Transavia het handbagagebeleid. Voor flexibele vluchten wijzigt het handbagagebeleid voor vertrekken vanaf 4 november 2024. Voor niet-flexibele vluchten wijzigt het beleid voor alle boekingen gemaakt vanaf 3 april 2024, ongeacht de vertrekdatum. Het nieuwe handbagagebeleid houdt in dat je alleen nog kosteloos een klein stuk handbagage mag meenemen (voorheen accessoire) van 40x30x20cm.


Tarieven (enkele reis)

15 kg = 24- euro

20 kg = 26,- euro

25 kg = 31,- euro

30 kg = 48,- euro


Wanneer je ruimbagage bijboekt, mag je het aantal kilo's verdelen over maximaal 5 koffers per persoon.


Goed om te weten!

  • Ben je eenmaal online ingecheckt? Dan is het niet meer mogelijk om via Mijn Transavia bagage bij te boeken. Dit kan alleen nog op de luchthaven. Op de luchthaven gelden mogelijk hogere tarieven.
  • Transavia heeft beperkte ruimte in de cabine voor grote stukken handbagage, zoals trolleys. Wil je er zeker van zijn dat jouw trolley mee kan in het vliegtuig? Dan kun je tegen betaling een plek reserveren voor jouw stuk handbagage via Mijn Transavia.


Neem je ski's, een snowboard, schoenen en/of stokken mee? Dan valt dit niet onder de standaard ruimbagage*. Het is belangrijk dat je dan een wintersportuitrusting bijboekt. Je betaalt hiervoor ca. 42,- euro per persoon per enkele reis. Je kunt dit bijboeken bij Transavia. Let op: ga je op vakantie naar Frankrijk of vlieg je op luchthaven Innsbruck in Oostenrijk en heb je een transfer via ons bijgeboekt? Geef dan aan ons door welke reizigers een wintersportuitrusting meenemen. Wij zullen de transfermaatschappij op de hoogte stellen.


*Voor wintersportvakanties naar Noorwegen en Zweden kun je kosteloos jouw ski's of snowboard meenemen in het ruim. Wanneer je hier gebruik van wilt maken kun je in de eerste boekingsstap kiezen voor 'Meenemen van ski/snowboard in het vliegtuig'. Ben je dit in de boekingsstappen vergeten aan te geven, neem dan contact met ons op.


Onder wintersportuitrusting wordt verstaan:

- 1 paar ski`s, 1 paar schoenen, 1 paar stokken, skihelm óf

- 1 snowboard met 1 paar schoenen, skihelm óf

- 1 slee van maximaal 120 x 50 x 40 cm, skihelm


Baby (tot en met 1 jaar)

: 0 kg

: 10 kg inclusief. Dit kan bijvoorbeeld een trolley, kinderwagen óf opvouwbare paraplubuggy zijn. Het is toegestaan om een paraplu buggy mee te nemen tot aan de gate tot maximaal 10 kg. Zwaardere buggy's en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie. Bij aankomst op de luchthaven op bestemming kun je de buggy/kinderwagen weer ophalen bij de bagageband.


Baby's hebben standaard geen eigen stoel en vliegen mee op de schoot van een van de ouders. Wanneer er een extra stoel is ingekocht voor de baby, dan mag je een (auto)kinderzitje meenemen.


Kinderen (vanaf 2 jaar)

Naast bovengenoemde bagageregels voor reizigers vanaf 2 jaar mag er voor een kind een extra opvouwbare buggy (of inklapbare/demonteerbare kinderwagens) worden meegenomen tot aan de gate van maximaal 10kg. Bij aankomst op de luchthaven op bestemming kun je de buggy/kinderwagen weer ophalen bij de bagageband.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren

Vragen over hetzelfde onderwerp

Gerelateerde vragen

Heb jij jouw antwoord niet gevonden?

WhatsApp of bel ons!

WhatsApp ons op het nummer +3232590910. Je kunt ons op hetzelfde nummer ook bellen, houd dan rekening met langere wachttijden.


Openingstijden:

maandag-vrijdag: 09:00-18:00

zaterdag: 10:00-17:00

zondag: gesloten


Bekijk afwijkende openingstijden

Social Media

Stel jouw vraag via een DM op onze socials en wij beantwoorden jouw bericht tijdens de openingstijden:


maandag-vrijdag: 09:00-18:00

zaterdag: 10:00-17:00

zondag: gesloten


Bekijk afwijkende openingstijden

Stuur ons een mail

Je helpt ons om jouw mail te sturen via ons contactformulier. Houd rekening met enkele dagen verwerkingstijd, afhankelijk van de drukte.