Hoe vraag ik een visum voor Egypte aan?

Gewijzigd op 03 Jul 2024

Wanneer je naar Egypte reist, heb je voor de meeste bestemmingen een visum nodig. Hieronder vind je de mogelijkheden om een visum aan te vragen.


Heb je niet de Belgische nationaliteit, dan is het belangrijk om na te gaan of je een visum nodig hebt. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.


Ik verblijf korter dan 4 weken in Egypte

Er zijn 3 manieren om het visum van Egypte aan te schaffen: 


1. Direct bij het boeken kun je in de boekingstappen het visum bijboeken voor 31,- euro per persoon. Het voordeel hiervan is dat de snelheid van de transfer wordt bevorderd als het visum van te voren al is aangeschaft. Tegelijkertijd heb je geen last meer van de schommelende wisselkoers en hoef je geen contact geld meer op zak te hebben tijdens het reizen.

Boek je het visum van te voren bij via Sunweb? Dan ontvang je bij jouw reisbescheiden 1 week voor vertrek een voucher voor het visum. Je geeft deze voucher af bij onze lokale vertegenwoordiger op de luchthaven in Egypte, die vervolgens het visum afgeeft. Na boeken kun je het visum altijd nog bijboeken via Mijn Sunweb.


Tip! Het visum is één keer geldig. Ga je op korte termijn nog een keer naar Egypte? Dan kun je zelf een multi-entry visum aanvragen. Dit biedt Sunweb niet aan.
Het is niet mogelijk om een visum bij te boeken via Sunweb wanneer je alleen vluchten boekt.


2. Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een medewerker van onze plaatselijke vertegenwoordiger. Als extra service verzorgt deze persoon ook het visum voor 31,- euro per persoon. Dit bedrag kun je wel gewoon in euro’s betalen.

Maak je hiervan gebruik, dan kun je in een speciale rij gaan staan. Daardoor hoef je niet lang te wachten op het visum. 


3. Je kunt er ook zelf voor kiezen om het visum op te halen bij de normale balies. Je betaalt dan 25 USD per persoon. Dit raden wij echter niet aan. Dit omdat de wachttijd minimaal 1 uur duurt en je hierdoor de kans loopt om de transfer te missen.


Reis je met een Belgische identiteitskaart naar Egypte (alleen mogelijk voor reizen van 30 dagen of korter)? Dan is het belangrijk dat je ook twee pasfoto's meeneemt voor het visum. 


Ik verblijf tussen de 4 en 6 weken in Egypte

Officieel is het visum maximaal 30 dagen geldig. Egypte hanteert alleen een boetevrije periode van 2 weken aan. Dit betekent dat je gewoon met visum van tot 4 weken kunt reizen. Volg daarom ook bovenstaande stappen om jouw visum aan te schaffen. 


Ik verblijf langer dan 6 weken in Egypte

In dit geval schaf je jouw visum aan via bovengenoemde stappen. Aanvullend ga je in Egypte naar het Immigration-Passport Office in Dahar, Hurghada, om jouw visum te verlengen. Houd er rekening mee dat een internationaal reispaspoort is verplicht. Aanvullend is het belangrijk dat je 2 pasfoto’s meeneemt voor de verlenging. Ter plaatse staat onze reisleiding voor jou klaar om eventuele vragen over de verlengingsprocedure te beantwoorden.
Let op! Ben je 60 jaar of ouder? Dan hoef je het visum niet te verlengen en is het voldoende dat je een geldig paspoort hebt en 2 pasfoto’s


Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren

Vragen over hetzelfde onderwerp

Gerelateerde vragen

Heb jij jouw antwoord niet gevonden?

WhatsApp of bel ons!

WhatsApp ons op het nummer +3232590910. Je kunt ons op hetzelfde nummer ook bellen, houd dan rekening met langere wachttijden.


Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 09:00-18:00

Zaterdag: 10:00-17:00

Zondag: gesloten


Bekijk afwijkende openingstijden

Social Media

Stel jouw vraag via een DM op onze socials en tijdens openingstijden beantwoorden wij jouw bericht.


Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 09:00-18:00

Zaterdag: 10:00-17:00

Zondag: gesloten


Bekijk afwijkende openingstijden

Stuur ons een mail

Je helpt ons om jouw mail te sturen via ons contactformulier. Houd rekening met enkele dagen verwerkingstijd, afhankelijk van de drukte.