Hoe werkt het inchecken in de haven om aan boord te gaan?

Gewijzigd op 17 Aug 2023

Het inchecken bij een cruiseschip is heel vergelijkbaar met hoe het gaat bij een vliegtuig. Voordat je afreist naar het cruiseschip kun je online inchecken bij de rederij en dan ontvang je jouw ‘boarding pass. Deze neem je op papier of digitaal mee. 

Vervolgens kom je aan op de cruise terminal. Afhankelijk van de grootte van het cruiseschip en of er meerdere cruiseschepen tegelijkertijd aan het inschepen zijn heb je één of meerdere incheckbalies. Kies de incheckbalie van de cruiserederij waar jij een cruisevakantie hebt geboekt.

Je laat jouw boarding pass zien en vaak geef je hier ook de koffers af, want die worden voor je bij de hut bezorgd. Onze tip is dat je jouw handbagage altijd zelf meeneemt en dat je de meest essentiële spullen in je handbagage hebt. Het kan namelijk even duren voordat jouw koffer bij de hut is. Essentiële spullen zijn deo, tandenborstel en tandenpasta, een schone broek, ander shirt, jouw mobiel, enzovoort.

Vervolgens begeef je je naar de veiligheidschecks. Hier wordt er gecontroleerd of je niets aan boord meeneemt dat de veiligheid van het schip in gevaar kan brengen.

Tenslotte ga je naar het schip waar men een foto van je zal nemen. Deze foto is belangrijk omdat iedere keer dat je van boord afgaat of opkomt men zal controleren of jij het ook daadwerkelijk bent. Dit in verband met de veiligheid van iedereen aan boord.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren

Vragen over hetzelfde onderwerp

Gerelateerde vragen

Heb jij jouw antwoord niet gevonden?

WhatsApp of bel ons!

WhatsApp ons op het nummer +3232590910. Je kunt ons op hetzelfde nummer ook bellen, houd dan rekening met langere wachttijden.


Openingstijden:

maandag-vrijdag: 09:00-18:00

zaterdag: 10:00-17:00

zondag: gesloten


Bekijk afwijkende openingstijden

Social Media

Stel jouw vraag via een DM op onze socials en wij beantwoorden jouw bericht tijdens de openingstijden:


maandag-vrijdag: 09:00-18:00

zaterdag: 10:00-17:00

zondag: gesloten


Bekijk afwijkende openingstijden

Stuur ons een mail

Je helpt ons om jouw mail te sturen via ons contactformulier. Houd rekening met enkele dagen verwerkingstijd, afhankelijk van de drukte.